Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif diş tedavisi nedir? Estetik açıdan güzel bir gülümseme sağlamak için, uygulanan tedavi şekline “Restoratif Diş Tedavisi” adı verilmektedir. Her insanın bir takım kişisel estetik beklentileri bulunmaktadır. Estetik niteliklerin yanı sıra, sağlık ve doğallık ile birleştiğinde ortaya olumlu bir görüntü çıkmaktadır. Dişler arasındaki dizilim ve görünüm, dişleri çevreleyen yumuşak dokunun yapısı, hastanın yüz görünümündeki karakteristik…

Pedodonti

Pedodonti

Çocuk dişhekimliği olarak da bilinen pedodonti, doğumdan itibaren daimi dişlenme tamamlanana kadar geçen süreçte bebek, çocuk ve genç erişkinlerin ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır. Pedodonti’nin birinci amacı ortaya çıkmış olan problemleri tedavi etmektir. Diğer bir hedef ise bu sorunların kaynağını bularak oluşmasını engelleyecek önlemleri almaktır. En önemli konu çocuğun çürük ya…

Sedasyon Anestezi

Sedasyon Anestezi

Tıbbi  işlemler için sedatif ilaçlarla uygulanan rahatlatıcı prosedür anestezi yöntemine sedasyon adı verilir. Hastanın kaygısının azaltılması amacıyla yapılan bu işlem hastanın bilinci açık vaziyette iken öte yandan tedavi esnasında hasta tarafından verilebilecek ani reflekslerin önlenmesini sağlar. Bunun yanında hasta, herhangi bir acı veya ağrı hissi duymaz. Diğer bir deyişle operasyon öncesi yapılan anestezidir. Sedasyon Nedir?…

Lokal Anestezi

Lokal Anestezi

Lokal anestezi, belirli bir bölgede ağrıyı dindirmek veya uyuşturmak için kullanılan bir tür anestezi yöntemidir. Bu yöntem, diş tedavileri veya herhangi bir cerrahi işlem sırasında, vücudun belli bir kısmını hissizleştirmek için kullanılır. Diş tedavi uygulamalarında diş hekimi tarafından, hastanın iğne acısını hissetmesini önlemek adına ilk adımda anestezik sprey püskürtülür ve sonrasında diş etine dental diş anestezi…

Genel Anestezi

Genel Anestezi

Genel anestezi hastaların bilincinin kaybedilerek ameliyat veya diğer tıbbi işlemler sırasında ağrı hissinin yok edilmesi için kullanılan bir tıbbi yöntemdir. Genellikle yoğun bir şekilde izlenen bir uzman doktor tarafından uygulanır ve hastanın kan basıncı, nabız, solunum hızı, sıcaklık gibi vital parametreleri sürekli olarak izlenir. Anestezi öncesi ve sonrası da özel önlemler alınır. Genel anestezi, çoğu zaman…

Periodontoloji ve Periodontal Hastalıklar

Periodontoloji ve Periodontal Hastalıklar

Periodontoloji, diş etleriyle beraber diş köklerini sarmalayan kemiklerdeki hastalıkları inceleyen ve aynı zamanda tedavi yöntemleriyle ilgilenen bir bilim dalıdır. Periodontistler aracılığıyla gerekli tedaviler uygulanır. Diş eti hastalıkları tedavisi sürecinde karşımıza çıkan bu bilim dalı sayesinde hastalıklar ortadan kaldırılmaktadır. Tedaviden sonra hastalar, ağız sağlığının korunmasıyla günlük yaşamına rahatlıkla devam edebilir. Diş eti tedavileri, periodontal hastalıklarla oluşan iltihapların giderilmesi esasına dayanır….

Lazerle Diş Eti Tedavisi

Lazerle Diş Eti Tedavisi

Lazerle diş eti tedavisi, oluşan derin diş eti sorunlarının çözülmesi açısından kullanılır. Özellikle kronik diş apselerinde ve enfeksiyonlu diş etlerinde etkili bir tedavi yöntemidir. Antibiyotik kullanımına gerek kalmamasından dolayı bu tedavi oldukça avantajlıdır. Diş eti tedavi süreleri, bu yöntemle çok daha kısa süre gerçekleşir. Diş etinin tedavisi esnasında sert veya yumuşak doku lazeriyle işlem yapılır….

Inley ve Onley Restorasyonlar

Inley ve Onley Restorasyonlar

Inley ve onley restorasyonlar, büyük olgu ve kök kanal tedaviye ihtiyaç duyulan diş alanlarında gerçekleştirilen estetik görüntüye sahip kozmetik restorasyon içeren tedavi şeklidir. İnley Restorasyon, genellikle madde kayıplarının az olduğu kompozit ve amalgam dolgular için bir alternatiftir. Onley Restorasyon ise 2 ve daha fazla madde kaybının olduğu tedaviler için uygundur. Bu işlem, fazla madde kayıplarının…

Kök Kanal Tedavisi

Kök Kanal Tedavisi

Kök kanal tedavisi, dişin içinde bulunan sinir dokusunun çıkarılmasına verilen isimdir. Kanal tedavisinde ya da diğer adıyla endodonti işleminde canlılığını kaybetmiş ve hasar görmüş olan sinir dokusu öncelikli olarak çıkarılır. Sonrasında kök kanalları şekillendirilerek biyouyumlu materyal ile doldurulur. Kök kanal tedavi şekli ile diş bölgelerinde hissedilen acı, ağrı, hassasiyet veya ileri çürük alanlara ait diş…

Kompozit Dolgu

Kompozit Dolgu

Kompozit dolgu Dişlerde meydana gelen çatlama, kırılma ve çürüme durumlarında başvurulan tedavi yöntemidir. Akrilik reçine, cam ve kuvars parçacıkları karıştırılarak üretilmektedir. Işınla sertleştirilen ve özel bir yapıştırıcıyla uygulanan kompozit dolgu, ağız içine yerleştirilmektedir. Dişte meydana gelen estetiksel ve işlevsel bozukluklar (çatlama, kırılma ve çürüme) diş rengi ile uyumlu şekilde giderilerek konu tedaviye ihtiyaç duyan bireylere eski…